Att sommarjobba på biblioteket

... måste vara det bästa jobbet någonsin.
Jag började i måndags, och sedan dess har det varit fullt upp med både värme, böcker och arbete!
Och om jag ska vara ärlig så älskar jag att vara där. Att bara gå förbi alla tusentals böcker får mig att bli alldeles varm om hjärtat. Det spelar inte ens någon roll att jag inte får läsa dem. Det kanske är knäppt av mig, men bara lukten och känslan av att bläddra i böcker efter ett reservationsnummer får mig att bli glad. Jag trivs så bra med mitt sommarjobb, hihi!
 
Så, vad gör jag egentligen där? Och hur fick jag tag i jobbet?
Jo, i min kommun är de så snälla att alla ungdomar som vill, och inte har ett annat sommarjobb, får chansen att få ett. Man för önska arbetsplats så gott det går, men när det börjar bli upptaget lite här och var får man ta det som blir över (jag hade dock turen att bli utplockad till mitt förstaval efter en läskig intervju). Så då får man jobba fyra timmar per dag inom kommunen, vilket enligt mig är tusen gånger bättre än att sitta hemma och ruttna framför tv-serier hela lovet.
Jaja, i alla fall så kan jag ju berätta lite vad jag får göra på biblioteket. Eftersom att det här är en bokblogg har bibliotek lite med saken att göra, right?
På morgonen får jag och min kompanjon (den andre feriearbetaren) vara nere i datasalen och hjälpa pensionärer med deras datorproblem. Det kan vara allt från krångel med E-böcker till ett bortglömt lösenord till mailen. Inte för att jag är särskilt high-tech, men jag gör mitt bästa för att hjälpa dem. De flesta lyckas vi faktiskt, till min stora förvåning, hjälpa. Dock kommer det inte alltid så många äldre. Så då får vi helt enkelt sitta och vänta i en död datasal på att något mänskligt ska dyka upp. Vilket är oerhört drygt, men det roliga med att lösa ett problem väger upp det tråkiga.
Efter det går vi upp i receptionen. Där det alltid finns någonting att göra. Plocka med recensioner, ta betalt för kopior folk skriver ut, låna böcker, ställa ut tidningar osv. Listan kan bli väldigt lång!
 
Om du någon gång får möjlighet att sommarjobba på ett bibliotek, ta chansen! Det är både trevligt och kul att tjäna lite pengar för att jobba på en arbetsplats som är fylld med saker man älskar.
 
 
/Amanda